Om ANIMOK

Er animation i børnehøjde. VAF ANIMOK er både for børn og deres familier, samt daginstitutioner og skoler.

ANIMOK er med at til at udvikle og skabe den nationale film- og mediepædagogik i dagtilbud og skoler, og derfor arbejder vi målrettet med, at børn får en legende, undersøgende og skabende tilgang til, hvad visuelle digitale medier er og kan, og at de professionelle voksne i dagtilbud og skoler opnår den nyeste viden og kompetencer indenfor film- og media literacy, når de deltager i ANIMOK.

Animation og spil er omdrejningspunktet for ANIMOK, og gennem workshops møder børn aktivt animation og spil som et kulturelt og æstetisk udtryksform, de kan gøre til deres eget personlige sprog.

Hvert år kuraterer vi et stærkt og øjenåbnende filmprogram, som giver plads til eftertanke og store grin. Vi viser både kortfilmsprogrammer og feature film af høj kvalitet fra hele verden. Tilknyttet udvalgte filmprogrammer er undervisningsmateriale, Q&A med filmskaberne og workshops.

Med ANIMOK ønsker vi at give børn en betydningsfuld stemme og gøre dem til aktive verdensborgere. Derfor samarbejder vi med andre internationale filmfestival for børn, som vi sammen med laver tvær kultureller projekter med. Derudover bruger vi FN’s Verdensmål for en bæredygtig udvikling og FN’s børnekonvention, når vi kuraterer filmprogrammer og planlægger workshops og animations konkurrence for skoler.

ANIMOKs nordiske animationskonkurrence for børn i hele Norden 

ANIMOKs animationskonkurrence for skoleklasser i hele landet er en af vores faste elskede aktiviteter, hvor over 500 børn hvert år skaber deres egen animationsfilm ud fra et givent tema og nogle meget simple konkurrenceregler. Filmene bliver vurderet af en film professionel jury, som kommer med faglige begrundelser for deres valg. Konkurrencen afsluttes på ANIMOK-dagen under festivalugen, hvor der er filmvisning og prisoverrækkelse i biografen, og kreative workshops børnene deltager i.

ANIMOK Ungdomsjury

ANIMOK Ungdomsjury er en af ​​vores elskede tilbagevendende begivenheder, hvor ca. 140 unge fra forskellige skoler i Region Midt er jury for en dag. Sammen med en filmskaber oplever eleverne forskellige fortællertraditioner og måder at skabe animerede film på. Målet med ANIMOK ungdomsjury er at give eleverne en stemme, hvor deres ideer og tanker tages alvorligt.

ANIMOK Workshops

Workshops er gratis at deltage i, medmindre der står andet. I kan læse meget mere de enkelte workshops på ANIMOK’s side på KLCViborg

Tilmelding sker via mail til dlun@via.dk med følgende oplysninger: Navn, Kontaktoplysninger, Antal børn og Alder/klassetrin

I er først tilmeldt, når I har modtaget en bekræftelse på mail.

Filmvisninger

Hvert år kuraterer vi et stærkt og øjenåbnende filmprogram, som giver plads til eftertanke og store grin. Vi viser både kortfilmsprogrammer og feature film af høj kvalitet fra hele verden. Tilknyttet udvalgte filmprogrammer er undervisningsmateriale, Q&A med filmskaberne og workshops.

ANIMOK Partnere