Lær om Norden sammen med skolebørn fra hele Norden

Deltag i den nordiske animationskonkurrence for skolebørnfind på en god historie ud fra årets nordiske tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd gør jeres historie levende. 

Det bærende emne for konkurrencen er Norden med vægt på fællesskabet. Fællesskabet mellem skolebørn på tværs af landegrænser, hvor børnene sammen vil opleve deres kultur, sprog og historier på nye måder. Den nordiske animationskonkurrence henvender sig skolebørn fra 9 til 13 år i Danmark, Grønland, Island, Færøerne, Norge, Sverige og Finland. 

Hvert år offentliggør et nyt emne med et nordisk islæt. Det kan være traditioner, sprog, mad, folkeeventyr, personer eller natur, men også mere universelle og relevante emner som klima, fritid, uddannelse og drømme. Deltagerne inviteres til stor fælles online prisoverrækkelse, hvor børnene skal se hinandens film og overrække priser til hinanden. Vi lover ægte prisoverrækkelsesstemning med fest og farver. 

Animation er magisk. Vi kan trylle os om på den anden side af jorden, vi kan komme helt ind i maskineriet på en fabrik, dykke dybt ned i oceanerne eller bevæge os helt ind i kroppen på os selv for at finde ud af, hvordan vi fungerer. Med animation kan vi beskrive svære emne og vise store følelser. Alt sammen noget, som I kan bruge, når I lige om lidt skal i gang med at lave jeres egen animationsfilm. 

Opgaven for konkurrencen er simpel – Find på en god historie ud fra årets tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd gør jeres historie levende. Læs mere og kom godt i gang med animation her. 

Husk at læse reglerne for konkurrencen, før I går i gang, og følg med i nyhederne på hjemmesiden og Instagram – dér vil I kunne finde en masse spændende inspiration. 

Regler for konkurrencen

Hvert år kommer vi med et nyt tema for jeres film. Teamet for konkurrencen 2024 bliver offentliggjort omkring januar 2024. 

Tilmeld din klasse ved at sende en mail til dlun@via.dk og afvent en bekræftelse på jeres deltagelse. Tilmeldingen sker efter først-til-mølle-princippet. 

Vigtige datoer: 

Tirsdag d.6.februar kl.14.00-15.30: Online introduktionsmøde for deltagende lærere og pædagoger. Tilmeld kurset under ANIMOK på KLC. 

Onsdag d.7.februar til torsdag d.14.marts: Eleverne producerer film 

Torsdag d.14.marts kl.12.00: Deadline for aflevering af film 

Mandag d.18. marts til onsdag d.20.marts: Jury og klasserne ser filmene. Klasserne laver filmanmeldelser og giver point til filmene, som skal offentliggøres til den fælles online prisoverrækkelse i ægte Melodi Grand Prix-stil. 

Fredag d.22.marts kl.10.00-12.00: Online fælles prisoverrækkelse med filmvisning, prisoverrækkelse og en masse sjov og fælles lege. Det foregår i biografen. 

Jeres film må max være 2 min lang. Den skal indeholde en intro og en outro.

Man kan kun aflevere én film pr. klasse. Men vi opfordrer jer til at lave flere film i klassen, da man arbejder bedst i 4-5 mandsgrupper, når man laver animation. Så kan I selv vælge ud, hvilken film I har lyst til at sende ind til konkurrencen.

Der skal være lyd på hele jeres film. Medmindre at der er en scene, hvor det netop giver mening, at der ikke er lyd.
Prøv at arbejde med lyd på disse 3 niveauer:

  • Lyd som dialog eller monolog.
  • Lyd som foley-lyd. Altså lyden af døren, der bliver åbnet, elkedlen i køkkenet der koger, fuglene der fløjter i haven osv.
  • Lyd som musik. Musik er med til at sætte stemningen og bruges i introen og autroen. Men musik kan også bruges undervejs i filmen. Vær dog opmærksom på om I må bruge musikken.
Der tilbydes en intro workshop om konkurrencen for deltagende lærere og pædagoger.

Her er der oplæg omkring animation i undervisningen, forskellige teknikker, materialer og udstyr samt en hands-on animationsworkshop, hvor I får et indblik i, hvor nemt det er at animere og give jeres historie liv.

Animationskonsulenter står klar til at hjælpe jer undervejs. Det kan f.eks. være til opstart af forløbet, gennemgang af storyboardet, eller når I laver lyd. Hjælpen kan foregå online, over mail eller telefonisk. 

Den nordiske animationskonkurrence sker i samarbejde med Foreningen Norden og andre nordiske partnere  

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med jeres filmproduktion! 

Events

Ingen events