Skolekonkurrencen

Opgaven for konkurrencen er simpel – Find på en god historie ud fra årets tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd får jeres historie til at blive levende

Home » Animok » Skolekonkurrencen

Animations konkurrencen henvender sig børn i folkeskolen, og er delt op i 2 aldersgrupper: 3.-4.klassetrin og 5.-7.klassetrin.

Animation er magisk. Vi kan trylle os om på den anden side af jorden, vi kan komme helt ind i maskineriet på en fabrik , dykke dybt ned i oceanerne eller bevæge os helt ind i kroppen på os selv for at finde ud af, hvordan vi fungerer. Med animation kan vi beskrive svære emne og vise store følelser. Alt sammen noget, som I kan bruge, når I lige om lidt skal I gang med at lave jeres egen animationsfilm.

Opgaven for konkurrencen er simpel – Find på en god historie ud fra årets tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd får jeres historie til at blive levende. Læs mere og kom godt i gang med animation her.

Husk at læse reglerne for konkurrencen før I går i gang, og følg med i nyhederne på hjemmesiden og Instagram, der vil I kunne finde en masse spændende inspiration.

Regler for konkurrencen

Hvert år kommer vi med et nyt tema for jeres film. Teamet for konkurrencen 2022 bliver offentliggjort omkring maj 2022.

Tilmeld din klasse ved at sende en mail til dlun@via.dk og afvent en bekræftelse på jeres deltagelse.

Konkurrencen er delt op for 3. – 4. klasse og for 5.- 7.klasse.

Det er gratis at deltage for skoler i Viborg Kommune.

Der er begrænset pladser til ANIMOK-dagen i Viborg.

Tilmeldingen sker derfor efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding: Senest den 24. juni 2022

Introworkshop for lærere og pædagoger: Torsdag d. 11. august 2022 kl.13.00-16.00 (finder sted i Viborg)

Deadline for aflevering af film: Senest torsdag d.15. september 2022, midnat

ANIMOK-Dag: Mandag den 26. september 2022 i Viborg kl.9.00-14.00

Jeres film må max være 2 min lang. Den skal indeholde en intro og en outro.

Man kan kun aflevere én film pr. klasse. Men vi opfordrer jer til at lave flere film i klassen, da man arbejder bedst i 4-5 mandsgrupper, når man laver animation. Så kan I selv vælge ud, hvilken film I har lyst til at sende ind til konkurrencen.

Der skal være lyd på hele jeres film. Medmindre at der er en scene, hvor det netop giver mening, at der ikke er lyd.
Prøv at arbejde med lyd på disse 3 niveauer:

  • Lyd som dialog eller monolog.
  • Lyd som foley-lyd. Altså lyden af døren, der bliver åbnet, elkedlen i køkkenet der koger, fuglene der fløjter i haven osv.
  • Lyd som musik. Musik er med til at sætte stemningen og bruges i introen og autroen. Men musik kan også bruges undervejs i filmen. Vær dog opmærksom på om I må bruge musikken.
Der tilbydes en intro workshop om konkurrencen for deltagende lærere og pædagoger.

Her er der oplæg omkring animation i undervisningen, forskellige teknikker, materialer og udstyr samt en hands-on animationsworkshop, hvor I får et indblik i, hvor nemt det er at animere og give jeres historie liv.

Animations-konsulenter fra The Animation Workshop kommer ud i klassen og støtter de tilmeldte klasser i arbejdet med at skabe deres egne animationsfilm. Det kan f.eks. være til opstart af forløbet, gennemgang af storyboadet og historien, når I skal i gang med optagelserne, eller når I laver lyd. Hver klasse har 3 timer til rådighed.

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med jeres filmproduktion!

Events

Ingen events