Links til inspiration og andre undervisningsmaterialer

Der findes en masse spændende undervisningsmaterialer i forskellige formater og platforme. Vi har samlet nogle af dem her

Animated Learning Lab (ALL)

Er en pædagogisk udviklingsafdeling under The Animation Workshop – Center for Animation and Visualisation / VIA University College. ALL har som mål at øge fokus på produktionsorienterede undervisningsmetoder, med animation og filmproduktion som indgang. Gennem årene har de udviklet forskellige undervisningsmaterialer. Her findes et udpluk:

  • Step by step Guide:
    Et lille hæftet, der med illustrationer og tekst tager eleven gennem processen bag en animationsproduktion, lige fra ide-fasen til endelig film.
  • Animated Literacy:
    Er et undervisningsmateriale rettet mod danskfaget, hvor eleverne gennem mindre opgaver lærer gramatikken bag både sproget dansk og animation.
  • Mere viden fra Animated Learning Lab.

Perlefilm

Rikke Hallund stiftede i 2010 Perlefilm. Rikke er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole, 2002 og er instruktør, manuskriptforfatter, konceptmager og underviser i Perlefilm. Rikke debuterede fra Filmskolen med en prisbelønnet animeret tv-serie, Mira & Marie, for børn til DR, og har siden været dedikeret børnekulturarbejde.
Besøg hendes fantastiske værksted fyldt med inspiration til, hvordan I kommer i gang med at lave animation, særligt med hverdagens ting og sager.

Website

Stop Motion Tube

Nana Torp er kunstner og elsker stop motion. Derfor har hun skabt youtube kanalen, hvor hun viser tips og tricks til hvordan man skaber de fedeste og sjoveste stop motion film.
Der udover har hun også udgivet bogen Stop motion lab.

YouTube kanalen
Website

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste med kort- og dokumentarfilm.
Filmcentralen indeholder film, undervisningsmaterialer, filmleksikon og en række andre læringsressourcer målrettet folkeskolen og gymnasiet.

Website