Where is Anne Frank? - Åbningsfilm - Premiere

26sep16:0018:00Where is Anne Frank? - Åbningsfilm - PremiereFilmen er nomineret til VAF Best Feature Film 2022

Event Details

Hvor er Anne Frank? Med åbningsfilmen for dette års festival, Hvor er Anne Frank? viser VAF med al tydelighed, hvordan animation er et stærkt og fascinerede medie til at fortælle vigtige historiske begivenheder, der stadig har stor relevans for os i dag, som menneske, som samfund og som verdensborgere.

Oplev den rørende historie om Anne Frank, som du aldrig har set den før. Efter filmvisningen inviterer vi dokumentarisk og Oscarnominerede instruktør, Jonas Poher Rasmussen på scenen, til en snak om at animere virkelige hændelser, og hvordan man arbejder med publikum og seere

Under den tyske besættelse af Holland skrev den kun 13-årige Anne Frank den, i dag verdenskendte dagbog, hvori hun skrev til hendes fantasiven, Kitty. I filmen følger vi Kitty, som vågner op i nutidens Holland i selv samme hus, som Anne Frank boede i, i Amsterdam. Kitty er fast besluttet på, at Anne Frank stadig må være i live, og Kitty bevæger sig ud i den moderne verden for at finde hende. På jagt efter sin bedste veninde Anne Frank bliver Kitty et vidne til Frank-familiens sidste måneder i Holocaust, og til udviklingen af det nye Europa efter Anden Verdenskrig, hvor Kitty opdager, hvordan den aktuelle situation i det moderne Europa skræmmer hende.

Hvor er Anne Frank? er en animeret magisk realismefilm fra 2021 instrueret af den israelske instruktør Ari Folman. Han er en sand mester til at fortælle gennem animation, hvilket han i 2008 viste med sin animerede dokumentar Waltz with Bashir, der modtog stor anerkendelse og blev nomineret til en Oscar. I filmen Hvor er Anne Frank? Formår han at drage os ind i verden, hvor store følelser er på spil, og hvor vores nutidige verden bliver smeltet sammen til én med de sidste 7 forfærdelige måneder af Anne Franks liv og vores fremtid.

Denne visning er på engelsk med danske undertekster.

Filmen er nomineret til VAF Best Feature, find mere info her

Ticket

Bestil din billet her

Go to Top