Masar Sohail & Halfdan Pisket (DA)

25sep11:0017:0011:00 - 17:00 TrackCultureMasar Sohail & Halfdan Pisket (DA)

Event Details

The Mullah Redux

Udstillingen The Mullah Redux af Masar Sohail & Halfdan Pisket er den anden udstilling i det nyetablerede samarbejde mellem de tre institutioner Viborg Kunsthal, Viborg Animation Festival og Art Hub Copenhagen. Projektet er sat i værk ud fra et fælles ønske om at skabe synlighed og udvide kendskabet til aktuelle billedkunstnere hos nye målgrupper på tværs af landet.

Udstillingen er et del af et større samarbejde mellem Art Hub Copenhagen, Viborg Animation Festival og Viborg Kunsthal.

Download pressemeddelelse her

I forbindelse med udstillingen faciliterer Viborg Kunsthal i samarbejde med Art Hub Copenhagen tirsdag den 27. september samtale og formidlingseventen Free Lunch. Her kan man møde Masar Sohail & Halfdan Pisket i en samtale om udstillingen.

Læs mere om billetbooking på Viborg Kunsthals hjemmeside

Om kunstnerne:
Masar Sohail (1982) er en dansk-irakisk billedkunstner og filmskaber, som bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2009 og står bag en række kunstfilm, som er blevet vist på blandt andet Kunsthalle Mannheim (DE), ARKEN (DK), Øregaard Museum (DK), 13. Dubai International Film Festival (AE) samt Göteborg International Film Festival (SE). I 2018 blev Sohails værk The Republic of T.M. (2016) udstillet på Kunstmuseum Bonn (DE), hvor den vandt Dorothea von Stetten Art Award. I 2020 indkøbet Statens Museum for Kunst et værk af Sohail, der nu indgår i deres permanente samling.

Masar Sohail arbejder med video, maleri og grafik og er optaget af spørgsmål om identitet og fremmedgørelse. Omdrejningspunktet er ofte sociale, kulturelle og ideologiske fællesskaber sat over for religion og natur. Med video og film som det primære medie udfordrer han de fremherskende politiske diskurser og søger at suspendere de fastlåste og fremmedgørende positioner, vi skaber, når vi kategoriserer hinanden. Hans værker har ofte et humoristisk og satirisk islæt og udfordrer forholdet mellem fiktion og virkelighed. De trækker ligeledes på genkendelige referencer fra populærkultur og subkulturer og spejler filmindustriens fremstillinger af maskulinitet, magt og begær.

Læs mere om Masar Sohail her

Halfdan Pisket (f.1985) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi med afgang i 2009. Han arbejder primært med tegneserie og illustration. Pisket har modtaget en lang række priser for sit grafiske arbejde, blandt andet den toneangivende Fauve de la Série ved tegneseriefestivallen i Angoulême i 2019. I 2015 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for sit arbejde med Dansker trilogien.

Læs mere om Halfdan Pisket her

Fernisering
Udstillingen vises i Trappegalleriet på Viborg Kunsthal 24.08.-22.10.2023 som en del af Viborg Animation Festival og åbner onsdag den 23. august 2023, kl. 15.00-17.00 med velkomst og åbningstale ved Bodil Johanne Monrad, udstillingsleder på Viborg Kunsthal og Marie Braad Larsen, kurator ved Art Hub Copenhagen.

Partners

Udstillingen er støttet af
Statens Kunstfond
Art Hub Copenhagen
Viborg Animation Festival
Viborg Kommune

Go to Top