This is a repeating event

Superflex - Psychoplankton - Udstilling

27sep13:0017:00Superflex - Psychoplankton - UdstillingVR-værket psychoplankton af den danske kunstnergruppe SUPERFLEX

Event Details

Hvis beskueren forbliver inaktiv, så går verden inde i det virtuelle miljø i opløsning – billederne falder fra hinanden og efterlader et tomt rum med elevatormusik i baggrunden. Denne musik er altid midt i en sang, tilsyneladende uendelig, uhyggelig velkendt, men svær at placere. Den storladne, men banale melodi fremhæver og distancerer samtidig forholdet mellem det mikroskopiske, det kosmiske og det subjektive. Når beskueren begynder at bevæge sig igen, falmer musikken, det visuelle rekonstrueres og rejsen fortsætter.

Sidst på rejsen kommer man ned igennem Jordens atmosfære, tæt på havets overflade og ned i vandet. Efterhånden som den mikroskopiske verden kommer tættere på, nærmer beskueren sig et planteplankton, for til sidst at komme ind i det og antage dets perspektiv. Det visuelle bliver mere flydende, og beskueren ser nu verden fra et andet synspunkt.

Værket kan opleves frem til 15.01.23 på Viborg Kunsthal. Mere info om åbningstider og billetpriser kan ses her

VR-værket Psychoplankton af SUPERFLEX er bestilt af Viborg Kunsthal / Viborg UNESCO City of Media Art, udviklet i tæt samarbejde med The Animation Workshop og Khora Contemporary.

Ticket

Billetter sælges i døren
Go to Top