september, 2022

This is a repeating event

28sep14:0018:00TORUSTag på en virtuel rejse gennem matematikkens abstrakte univers

Event Details

TORUS er en virtuel rejse gennem matematikkens abstrakte univers, hvor den magtfulde Torus (ring-mangfoldigheden) hersker. I denne første af tre akter starter vi med at indtaste en animeret pulserende repræsentation af Torus’ uendelige kurver.

Hvad er virkelighedens form? Ringe optræder i mange kulturer og religioner, og livet bliver ofte repræsenteret forstået som en ouroboros, slangen som spiser sin egen hale og forener begyndelse og slutning. Torus er “ringen af ringe”, der sløjfer om sig selv i flere dimensioner. Formen spiller en central rolle i topologi, det matematiske studie af kontinuere og forbundne rum og overflader. I computergrafik er Torus kendt som en primitiv – en simpel form der hyppigt bruges som udgangspunkt for 3D-kunstnere, når de designer virtuelle objekter, og således markerer TORUS (Akt 1) meget passende starten på den nye era af virtuelle oplevelsesrum.

Kunstneren Sophie Hjerl er en dansk og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. SH arbejder med en bred vifte af medier og formater, der spænder over installation, skulptur, lyd, animation, video og særligt VR. Hendes kunstneriske praksis centrerer sig om bevægelse mellem organiske former, såsom kroppen, og geometriske ordener og strukturer, som objekter og bygninger og undersøger vores væren i verden fra en eksistentialistisk vinkel.

Anbefalet fra 13 år

Læs mere om Phenomenal Viborg her

Time

(Wednesday) 14:00 - 18:00

Location

Værkstedsscenen

Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg

Ticket

Billetter sælges i døren

Go to Top