VAF Artist presents: The Son of the white mare

02oct16:0017:30VAF Artist presents: The Son of the white mareVAF Artist Sara Koppels yndlings animations-klassiker

Event Details

Som en del af VAF Artist programmet, afsluttes dette års festival med visningen af kultklassikeren: Son of the White Mare. Filmen er en ungarsk animeret fantasy-eventyrfilm fra 1981 instrueret af den verdens anerkendte instruktør, Marcell Jankovics.

Marcell Jankovics (1941-2021) var en pioner indenfor ungarsk animation. Han arbejdede på tværs af medier, som både grafiker, filminstruktør, animator og forfatter. Marcell Jankovics har altid haft en dyb fascination for (ungarske) folkesagn, som han har brugt i sine film, da de indeholder tidløse, universelle fortællinger og temaer. Hans stil er farverig, grafisk, psykedelisk, til tider næsten abstrakt. I hans mesterværk Son of the White Mare fra 1981, fortælles en drømmeagtige ungarske folkemyte hvori en hestegudinde føder tre magtfulde brødre, der drager ud i underverdenen for at redde tre prinsesser fra tre onde drager, og generobre deres forfædres tabte rige. I filmen følger vi manden, Fehérlófia (Threeshaker), som er den tredje søn af hesten, og som har overmenneskelig kræfter.

Son of the White Mare er en hvirvlende, farvegal malstrøm af mytiske monstre og skytiske helte, dels Nibelungenlied, dels Yellow Submarine, oplyst af takkede lyn og skyllet i floder af blå, rød, guld og grøn. God fornøjelse med et af animationens store psykedeliske mesterværker!

Filmen vises på ungarnsk med engelske undertekster

Anbefalet fra 18 år

Ticket

Bestil billetter her

Go to Top