Bæredygtighed

… er helt essentielt for Viborg Animation Festival. VAF hviler på et grundlag af FNs 17 verdensmål, og vi bestræber os hele tiden for at gøre festivalen mere bæredygtig rent økonomisk, socialt og ikke mindst klimamæssigt

Med afsæt i verdensmålene arbejder VAF f.eks. med diversitet blandt både gæster, speakers, publikum og frivillige for at sikre ligeværd og et åbent og inkluderende miljø. Vi arbejder kontinuerligt med vores partnere om genanvendelse, økologi og CO2 belastning. Og vi bestræber os hele tiden på at lære noget nyt, indføre bedre tiltag, og arbejde os frem mod en mere velfunderet bæredygtig profil. Vi kan altid blive bedre, og har du en ide til hvordan VAF kan blive mere bæredygtig, så send os endelig information og forslag. Læs mere om FNs 17 verdensmål her.

Sustainability

Vores tiltag indtil videre:

  • VAF får trykt alle printsager på FSC-mærkede papir og pap. Det betyder at produktionen af træet er sket under ansvarlige forhold, hvor der tages hensyn til både mennesker, dyr og klima i skovbruget.
  • Vi indlogerer alle gæster på Hotel Peak12 der er Green Key certificeret. Du kan læse mere om hotellets tiltag her.
  • VAF er med i festivalsamarbejdet ”Keep Festive”. Initiativet skal gøre op med, og give værktøjer til at håndtere, diskriminerende adfærd på animationsfestivaler, af fx racistisk eller sexistisk karakter. PT er 14 animationsfestivaler fra hele verden repræsenteret.
  • VAF viser film i Nordisk Film biografer, som er underlagt Egmonts Corporate Social Responsibility politik (CSR). Læs mere om fx deres 2025 strategi for CO2-neutralitet, og resten af Egmonts CSR her.
  • VAF vælger togrejser for vores gæster hvor det er muligt, og opfordrer til samkørsel og tilkøb af klimakompensation ved flyrejser
  • VAF serverer grønne måltider i bæredygtig emballage og vælger, hvor det er muligt, lokale leverandører. Måltiderne er vegetariske (kød kan tilvælges), og en stor andel økologisk.
  • VAF opfordrer gæster til at gå eller cykle mellem hotel og vores forskellige venues. Viborg er en lille by, og næsten alle venues er indenfor rækkevidde på gåben.
  • I 2022 begynder vi et flerårigt strategiske arbejde om at kunne afdække VAF’s klimaaftryk. Med en udarbejdelse af et klima-regnskab, kan festivalen vurdere hvilket aftryk vi efterlader, samt måle på nye tiltag der kan være med til at skabe en grønnere festival.