ANIMOK Youth Jury

ANIMOK Ungdomsjury er for skoleelever fra 6. klasse i Viborg Kommune. Hvert år inviteres en ny klasse og skole til at være årets ungdomsjury.

Eleverne introduceres til, hvordan man ser animationsfilm som en jury; hvilke kriterier skal de bedømme filmene ud fra? hvordan ser de på film? Hvordan taler de om film?

De vil se et særligt udvalgt kortfilmsprogram med danske og udenlandske kortfilm, og først efter en udvælgelsesproces workshop, er de klar til at finde én vinder.

Målet med ANIMOK Ungdomsjury er at give eleverne en stemme, hvor deres ideer og tanker tages alvorligt. Gennem dialog og gruppearbejde oplever de forskellige perspektiver og syn på verden, men samtidig opnår de også en helt særlig fællesskabsfølelse, når de bliver udfordret til at tænke anderledes og se film på nye måder for i sidste ende at finde en vinder.

Vinderen af VAF ANIMOK Youth Jury 2022 er: “The Sausage Run” af Thomas Stellmach

Jury

Hanne Pedersen

Hanne Pedersen

Animator

Hanne Pedersen er uddannet animator og Danmarks grand old lady indenfor animationspædagogik. Hanne Pedersen har et særligt fokus på børn i læsevanskeligheder, hvor der arbejdes med animation som et inklusivt læringsredskab. Hun arbejder på Animated Learning Lab, the animation Workshop, VIA University College med både nationale og internationale forskings og udviklingsprojekter.

Nominated films

I’m not afraid! – Marita Mayer – 2022 – Germany

The Turnip – Piret Sigus, Silja Saarepuu – 2022 – Estonia

The landing – Kaisa Penttilä – 2021 – Finland

Mist – Leonardo Romero Zarza – 2020 – Colombia

Black Slide – Uri Lotan – 2021 – Israel

The sausage run – Thomas Stellmach – 2021 – Germany

Mom is always right – Marie Urbánková – 2022 – Czech Republic

How I got my wrinkles – Claude Delafosse – 2022 – France