ANIMOK Youth Jury

ANIMOK Ungdomsjury er for skoleelever fra 6. klasse i Viborg Kommune. Hvert år inviteres en ny klasse og skole til at være årets ungdomsjury.

Eleverne introduceres til, hvordan man ser animationsfilm som en jury; hvilke kriterier skal de bedømme filmene ud fra? hvordan ser de på film? Hvordan taler de om film?

De vil se et særligt udvalgt kortfilmsprogram med danske og udenlandske kortfilm, og først efter en udvælgelsesproces workshop, er de klar til at finde én vinder.

Målet med ANIMOK Ungdomsjury er at give eleverne en stemme, hvor deres ideer og tanker tages alvorligt. Gennem dialog og gruppearbejde oplever de forskellige perspektiver og syn på verden, men samtidig opnår de også en helt særlig fællesskabsfølelse, når de bliver udfordret til at tænke anderledes og se film på nye måder for i sidste ende at finde en vinder.

Vinderen af ANIMOK Ungdomsjury 2021 er: ”Spaceham” af Nicolai Vielwerth

Jury

Hanne Pedersen

Hanne Pedersen

Animator

Hanne Pedersen er uddannet animator og Danmarks grand old lady indenfor animationspædagogik. Hanne Pedersen har et særligt fokus på børn i læsevanskeligheder, hvor der arbejdes med animation som et inklusivt læringsredskab. Hun arbejder på Animated Learning Lab, the animation Workshop, VIA University College med både nationale og internationale forskings og udviklingsprojekter.

Karla Nor Holmbäck

Karla Nor Holmbäck

Illustrator og director

Karla Nor Holmbäck er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2018. Hendes historier og tegninger inviterer børn ind i et magisk og fantastisk univers. Udover at arbejde som instruktør og produktionsdesigner i sine film, arbejder hun også som børnebogforfatter og illustrator.

Karsten Kjærulf-Hoop

Karsten Kjærulf-Hoop

Animator og Director

Karsten har arbejdet i animationsbranchen i 6 år og er uddannet fra The Animation Workshop, Danmark.

Han har stor erfaring med at instruere animerede kortfilm, reklame- og formidlingskampagner.

Nominated films

Læs mere og bestil billetter her

Mælkebar – Urtė Oettinger – 2020 – Estonia

Emsahar – Hassan Al-Jahni – 2021 – Qatar

Coffin – Yuanqing Cai, Nathan Crabot, Houzhi Huang, Mikolaj Janiw, Mandimby Lebon & Théo Tran Ngoc – 2020 – France

Spaceham – Nicolai Vielwerth – 2020 – Denmark

Ellens ark – Lowe Haak – 2021 – Denmark

Matilda and the spare head – Ignas Meilūnas – 2020 – Lithuania