Open Workshop Danish Animation Talent Award

Open Workshop er meget stolte og begejstrede over, for første gang, at kunne overrække en pris til det bedste danske animations-talent under Viborg Animation Festival 2021.

Vinderen modtager et beløb på 20.000 DKK og et residency i Open Workshop. Prisen vil blive uddelt årligt under VAF med start fra 2021.

Open Workshop er et af Danmarks 4 filmværksteder, der opererer sammen under Filmtalent, med støtte fra Det Danske Filminstitut. Open Workshop fokuserer sin talentudviklingsindsats på animationsfilm og spiltalenter og fungerer dermed som et artist residency, hvor både nye talenter, unge professionelle og spirende kunstnere kan opholde sig et stykke tid for at arbejde på deres personlige projekter. Samtidig har de adgang til dygtige nationale og internationale konsulenter fra animationsbranchen.

Open Workshop støtter også danske projekter med udviklings-/produktionsfinansiering på op til 20.000 DKK.

Vinderen af OW Danish Animation Talent Award 2021 er: “I’ll be your kettle” af Tobias Rud

Jury

Katrine Glenhammer

Katrine Glenhammer

Katrine er uddannet visuel storyteller fra VIA Film & Transmedia i 2018. Hun lever som kunsthåndværker og autodidakt stop motion-instruktør og -animator. Siden 2017 har hun arbejdet med stop motion og har blandt andet produceret musikvideoen ”Falder” for Shaka Loveless i 2018, og i 2020 vandt hun Animationssammenslutningens talentpris for sin debut-kortfilm TOTEM.

Peter Lopes Andersson

Peter Lopes Andersson

Peter Lopes Andersson er animator og instruktør. I 2010 tog han afgang som karakteranimator fra The Animation Workshop og i 2016 som animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole. Han har sammen med Sami Saif senest instrueret animationsdokumentarfilmen ”Tove i stykker” som vandt Robert Prisen 2021. Peter skriver i øjeblikket på sin næste film. Han arbejder sideløbende som freelanceanimator.

Marie-Louise Højer Jensen

Marie-Louise Højer Jensen

I 2009 graduerede Marie-Louise med en “Bachelor of Fine Arts in Character Animation” fra The Animation Workshop/ VIA University College, Viborg.

Siden har hun arbejdet som freelance animations instruktør i samarbejde med andre studier/ virksomheder og kunstnere samt udviklet sine egne projekter. I 2013 færdiggjorde hun sin uafhængige kortfilm Darkness, og i 2015 færdiggjorde hun sin animerede dokumentar Børnestemmer.

I øjeblikket arbejder Marie-Louise som Produktions Koordinator i Open Workshop, som er en afdeling inden for The Animation Workshop i Viborg. Open Workshop er et artist residency, som støtter udvikling og produktion af både nationale og internationale animationsfilm.

Ved siden af sin stilling som Produktions Koordinator arbejder hun som animations instruktør, animator og designer på projektet Sangskattekisten. Sangskattekisten er, på nuværende tidspunkt, 18 animerede musikvideoer udarbejdet til Aarhus Musikskoles fine genindspilninger af gamle danske børnesange. Musikvideoerne ligger på YouTube og har tilsammen over 100.000.000 millioner visninger. To nye videoer er i støbeskeen og forventes færdige slut 2021/ start 2022.

Nominated films

Læs mere og bestil billetter

Lille frø – Kim Hagen – Denmark

Juggernaut – Asmus Korn – Denmark

Film Found – Claudia Munksgaard – Denmark

I’ll be your kettle – Tobias Rud – Denmark

Favorite Daughter – Susi Haaning – Denmark

Welcome to my parents’ house -Simon Macko – Denmark

Ellens Ark – Lowe Hack – Denmark

Den druknede – Luc Pere – Denmark

Buff Cops – Camilla Kaufmann – Denmark

Orgiastic Hyper-Plastic – Paul Bush Denmark