VAF Best Experimental

Eksperimenterende film handler om at bryde naturens love og grænserne for, hvad man teknisk kan gøre med animation.

Her er filmskaberne dristige nok til at vende de klassiske genrer og konventioner for filmskabelse på hovedet. Der er plads til det absurde, det abstrakte, det syrede. Det, man ikke lige havde forestillet sig. Stadig skal filmskaberen dog forholde sig til æstetikken, teknikken, sit medie og sin fortælling, ikke nødvendigvis i en klassisk kronologisk fortællestil, men ved at skubbe ved grænserne for det visuelle, sanselige udtryk. Filmene er smukke billeder, sanselige rutsjeture, provokationer, elementer som skaber en dyb forundring hos publikummet, der kan give stof til eftertanke.

VAF Best experimental er et indblik i den kreative rigdom ved animeret film.

I VAF Best Experimental program har filmskaberen frie hænder til at eksperimentere med forskellige teknikker: håndtegnede animation, 3D animation, cut’out, dukkeanimation. VAF Best Experimental modtager film fra hele verden. Filmens længde må max være 15 minutter inklusive credits.

Vinderen modtager 750€

Vinderen af VAF Best Experimental Short Film 2021 er: “Kitchen.Blend” af Natalia Ilchuk

Kategoriens Special Mention går til: “Film Found” af Claudia Munksgaard Palmqvist.

Jury

Sabine Ravn

Sabine Ravn

Animationsinstruktør bosiddende i København i The Freaky Cartoon House sammen med hendes datter Pippi og en gigantisk samling af vintage toys og comics. Sabine elsker det freaky, det skøre, det eksperimenterende men også det tunge og nok allermest det sjove. Sabine gik først på Designskolen i Kolding og troede hun skulle være børnebogsillustrator, men så så hun Ren & Stimpy! Hendes hjerne sprang i luften og der var no way back! Efter års ustyrlig eksperimenteren med tegnefilm, pixilation, stop-motion og film tricks, kom der ro på og fortællingen kom i centrum. Det kom til udtryk i afgangsfilmen Bjørno & Bingo, fra Den Danske Filmskole, en tegnefilm om en bjørn og en pingvin og deres turbulente parforhold baseret på hendes eget liv. Filmen vandt for Best Animation på en masse festivaller og Sabine slap skammen om at rode i egen navle, og forstod at publikum elsker karakterer og historier de kan identificere sig med.

Tomek Popakul

Tomek Popakul

Uddannet animationsinstruktør fra Lodz Film School, hvor han også har studeret VFX og scriptwriting.

Både hans afgangsfilm “Ziegenort” og hans to andre film ”Black” og ”Acid Rain” har modtaget stor anerkendelse på flere internationale filmfestivaler, hvor filmene har vundet utallige priser og modtaget prestigefyldte nomineringer, så som til Annie Awards, og på long Oscar-liste. I 2014 var han en af ​​3 særligt udvalgte deltagere til Animation Artist in Residence Tokyo organiseret af Japan Image Council (JAPIC), hvor han skabte filmen “Black”, som blev udvalgt til Rotterdam og Sundance Film Festival. Som musiker optræder han under navnet ASTMA, og har udgivet sit debutalbum “Anekumena” på SD-hukommelseskort. Hans musik udvikler sig fra noise til rhythmic og dance-like.

Flora Anna Buda

Flora Anna Buda er en ungarnsk animationsinstruktør og MOME alumni, og bor i Frankrig. Hendes afgangsfilm Entropia premierede på 69. Berlinale, og vandt Teddy Prisen. Hun har været med i Animation Sans Frontier, og var i 2020 resident på TAW’s Open Workshop. Her begyndte hun productionen af sin første professionelle animerede kortfilm, ”27”. Produktionen af ”27” har udviklet sig til en fransk/ungarnsk co-produktion mellem MIYU og Boddah. Pt. bor hun i Vendome, som en del af et residency hos CICLIC Animation. Opholdet er vundet ved Annecy på MIFA Pitch Forum i 2020. Flora er interesseret i at finde nye udfordringer i animationsstil og historiefortælling.

Nominated films

VAF Best Experimental Competition – Program 1

Læs mere og bestil billetter her

Jo Goes Hunting – Careful – Alice Saey – 2020

Hold Me Tight – Mélanie Robert-Tourneur – 2021 – France

Avant – Marcell Mostoha – 2021 – Hungary

Film Found – Claudia Munksgaard Palmqvist – 2020 – Denmark

Sympoietic Bodies – Flavia Mazzanti – 2020 – Austria

The things around us – Magdalena Kreps – 2020 – Germany

Orgiastic Hyper-Plastic – Paul Bush – 2020 – DK/UK

Mother didn’t know – Anita Killi – 2020 – Norway

Peregrine – Daniela Sherer – 2020 – Israel/UK

Benztown – Gottfried Mentor – 2021 – Germany

A horse with a horn – Hyunkyung Lee – 2021 – South Korea

VAF Best Experimental Competition – Program 2

Læs mere og bestil billetter her

Nuevo Rico – Kristian Mercado – 2021 – USA

Black Snot & Golden Squares – Irina Rubina – 2020 Germany

Kitchen.Blend – Nataliya Ilchuk – 2021 – France

Rain Pot – Gordon Moore – 2020 – USA

The gleaners, and: ritual for signaled bodies – Benjamin Rosenthal & Eric Souther – 2020 – USA

Eyes and horns – Chaerin Im – 2021 – Germany

Juggernaut – Asmus Korn – 2021 – Denmark