VAF Best Feature

Vi kender særligt animerede spillefilm fra USA. Snehvide, fra 1937 skabt af Disney, var den første animerede spillefilm, hvor de brugte håndtegnede animationer til at skabe en fortælling, der tryllebandt børn og voksne verden over. Og animerede spillefilm havde først og fremmest børn, som deres primære publikum, når de store animationsstudier som Disney, Pixar, Dreamworks og Warner Brothers udgav animerede spillefilm til biograferne. I 1964 fik spillefilmen Fritz the Cat premiere som den første animerede spillefilm rettede mod et voksent publikum, og derefter er det gået stærkt for animerede spillefilm med både nye målgrupper og nye formater.

Og det er med god grund – Animationsfilm kan noget helt særligt. Animation er en seriøs leg med historiefortælling, kreativitet og fantasi. Det er ikke længere kun de store amerikanske animationsstudier, som producere animerede spillefilm, vi ser en sprudlende udvikling af formatet fra nær og fjern. Og derfor er filmene som vises i VAF Best Feature konkurrencen også et helt særligt udpluk af de nyeste animerede spillefilm, der både kan rette sig mod børn og voksne, og har en god brede i fortællestil og teknik. Der er plads til underholdning, store dramaer, romance og dokumentarisk format. Fælles for filmene er, at de viser det ypperste indenfor animerede spillefilms fortællestile og det vil med garanti bevæge sit publikum.

VAF Best Feature modtager alle internationalt producerede animationsfilm af enhver genre. Filmens længde er mindst 40 minutter inklusive credits.

Vinderen modtager 1500 euro

Jury

Information på vej…

Nominated films

Lille Alan, den menneskelig antenne – Amalie Næsby Fick – 2022 – Denmark

Where is Anne Frank? – Ari Folman – 2022 – Belgium/Luxembourg/France/Netherlands/Israel

Even mice belong in Heaven –  Denisa Grimmová, Jan Bubeníček – 2021 – Czech Republique

Captain’s Heart – Simon Bang – 2021 – Denmark

Archipel – Félix Dufour-Laperrière – 2021 – Canada

My love affair with marriage – Signe Baumane – 2022 – US

My neighbors neighbors – Anne-Laure Daffis, Léo Marchand – 20271 – France