VAF Best Feature

Vi kender særligt animerede spillefilm fra USA. Snehvide, fra 1937 skabt af Disney, var den første animerede spillefilm, hvor de brugte håndtegnede animationer til at skabe en fortælling, der tryllebandt børn og voksne verden over. Og animerede spillefilm havde først og fremmest børn, som deres primære publikum, når de store animationsstudier som Disney, Pixar, Dreamworks og Warner Brothers udgav animerede spillefilm til biograferne. I 1964 fik spillefilmen Fritz the Cat premiere som den første animerede spillefilm rettede mod et voksent publikum, og derefter er det gået stærkt for animerede spillefilm med både nye målgrupper og nye formater.

Og det er med god grund – Animationsfilm kan noget helt særligt. Animation er en seriøs leg med historiefortælling, kreativitet og fantasi. Det er ikke længere kun de store amerikanske animationsstudier, som producere animerede spillefilm, vi ser en sprudlende udvikling af formatet fra nær og fjern. Og derfor er filmene som vises i VAF Best Feature konkurrencen også et helt særligt udpluk af de nyeste animerede spillefilm, der både kan rette sig mod børn og voksne, og har en god brede i fortællestil og teknik. Der er plads til underholdning, store dramaer, romance og dokumentarisk format. Fælles for filmene er, at de viser det ypperste indenfor animerede spillefilms fortællestile og det vil med garanti bevæge sit publikum.

VAF Best Feature modtager alle internationalt producerede animationsfilm af enhver genre. Filmens længde er mindst 40 minutter inklusive credits.

Vinderen modtager 1500 euro

Vinderen af VAF Best Feature Film 2021 er: “Flee” af Jonas Poher Rasmussen

Kategoriens Special Mention går til: “Calamity” af Rémi Chayé

Jury

Frank Mosvold

Frank Mosvold

Frank Mosvold, forfatter, producer, Kool Produktion AS, Norge

Frank Mosvold er Norsk filmproducer, instruktør og manuskriptforfatter af underholdning for børn. Han har skabt den animerede tv-serie “Hubert” (26 episoder x 10 min) og “Ella Bella Bingo” (104 episoder x 7 min). Han har produceret og instrueret den animerede spillefilm “Ella Bella Bingo”, adskillige interaktive apps, 6 børnebøger og 13 kortfilm. Han udvikler nu sin næste animerede spillefilm, “The Legend of Magnus the Good.” Frank Mosvold har en kandidatuddannelse inden for filmproduktion fra Loyola Marymount University i Los Angeles og en bachelor i økonomi fra Babson College i Boston.

Erik Wilstrup

Erik Wilstrup

Erik Wilstrup, producent.

Grundlægger og administrerende direktør for Wil Film ApS siden 2002

Wil Film er et animationsstudie med base i København, der arbejder med CG animerede tv-serier, kortfilm og spillefilm. Wil Film har kunder og partnere fra hele verden, så som Playmobil, LEGO, Disney, Lucas Film og Nordisk Film.

Erik Wilstrup har produceret projekter, der fører til Bafta -nomineringer, EMMY -nomineringer, Sundance og adskillige internationale festivalvalg og priser.

Dorte Bengtson

Dorte Bengtson

Dorte Bengtson, filminstruktør og manuskrptforfatter. Dorte tog eksamen fra Filmskolen i 2008 – som instruktør for animationsfilm.

Hun har arbejdet med animation mere end 20 år. I 2018 instruerede hun sin første spillefilm “Vitello” og tv-serien Vitello. Derudover arbejder hun som illustratør, underviser og manuskriptforfatter

Nominated films

Læs mere og bestil billetter

Wolfwalkers – Tomm Moore & Ross Stewart – 2020 – Ireland

Josep – Aurel – 2020 – France/Belgium/Spain

Absolute Denial – Ryan Braund – 2021 – UK

Flee – Jonas Poher Rasmussen – 2020 – Denmark

Calamity – Rémi Chayé – 2021 – France

Nahuel and the magic book – Germán Acuña – 2020 – Chile/Brazil