VAF Best Graduation Film

VAF Best Graduation film fejrer unge animationsfilmskabere fra kunst- og animationsskoler i hele verden.Programmet er fyldt med sprælske ideer, tankevækkende temaer, lækker energi og en masse mod og lyst til at skabe og fortælle.

Filmene viser en bred vifte af stilarter og teknikker, hvor fortælling og opfindsomhed skaber unikke ideer og visioner fra unge filmskabere, som er klar til at drage ud i verden med deres tankevækkende og nyskabende film.

VAF Best Graduation Film modtager film fra kunst- og animationsskoler i hele verden. Mix af teknikker, inklusiv live action accepteres. Filmens længde må max være 15 minutter inklusive credits.

Vinderen modtager € 700

Vinderen af VAF Best Graduation Film 2021 er: “A TINY TALE” af Sylvain Cuvillier, Chloé Bourdic, Théophile Coursimault, Noémie Halberstam, Maŷlis Mosny, Zijing Ye

Kategoriens Special Mention går til: “Favourite Daughter” af Susi Haaning, og “Have A Nice Dog!” af Jalal Maghout

Jury

Gunnar Ville

Gunnar Wille

Animationsinstruktør og billedkunstner

Gunnar Wille er en helt fantastisk fortæller, både i billeder og tekst. Han arbejder på tværs af mange kunstarter indenfor film, teater, bøger og tv. Gunnar Wille har skabt serien om Skrumpen Fra Det Ydre Rum, opført eksperimentelle lydkoncerter, multimedieevents og multikunstudstillinger. Har skabt animationsinstruktøruddannelsen på Den Danske Filmskole og var leder af uddannelsen i perioden 1992 – 2016.

Blev i 2016 hyldet på en af verdens ældste animationsfestivaler, Fredriksstad Animation Festival, med en “Gylden Gunnar Lifetime Achievement Award” for sit livsværk, og anses dermed på højde med de helt store mestre i animationsbranchen sammen med bl.a. Ivo Caprino (“Bjergkøbing Grand Prix”) m.fl.

Michelle Gruppetta

Michelle Gruppetta

Animator

Michelle Gruppetta er uddannet fra The Animation Workshop, Viborg. Hun arbejder i øjeblikket hos Wil Film. Hun var en del af 27 Times Cinema Jury til udvælgelsen af ​​Autori degli Giornate ved filmfestivalen i Venedig i 2020. Hun har instrueret to korte annoncer for NGO’er og har fået udgivet korte tegneserier i flere internationale prisvindende antologier.

Stefan Frost

Producer og Udviklingskonsulent

Stefan Frost har produceret prisvindende danske og internationale dokumentarer, fuldlængde film og kortfilm, siden han i 1998 startede sit første produktionsselskab. I øjeblikket arbejder han som Udviklingskonsulent for Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Århus. Her er han ansvarlig for initiativer og støtte til talentudvikling og brobygning i brancheregi.

Nominated films

VAF Best Graduation Film – Program 1

Læs mere og bestil billetter her

Water, water – Wang Junjie – 2020 – China

Ant hill – Marek Náprstek – 2020 – Czech Republic

Red Shoes – Anna Paděrová – 2021- Czech Republic

The Edge – Zaide Kutay & Géraldine Cammisar – 2020 – Switzerland

Favorite Daughter – Susi Haaning – 2020 – Denmark

A tiny tale – Sylvain Cuvillier, Chloé Bourdic, Théophile Coursimault, Noémie Halberstam, Maŷlis Mosny & Zijing Ye – 2020 – France

I never want to eat churros! – Heo Jeong-in – 2021 – South Korea

The fall of the Ibis King – Mikai Geronimo & Josh O’Caoimh – 2021 – Ireland

VAF Best Graduation Film – Program 2

Læs mere og bestil billetter her

Mr. and Mrs. Mantis – Maya Kahanovitz – 2020 – South Africa

Sisters – Andrea Szelesová – 2021 – Czech Republic

Reflection – Ekaterina Bessonová – 2021 – Czech Republic

Have a nice dog! – Jalal Maghout – 2020 – Germany

Hijack139 – Joachim Berg & Sondre Johre – 2020 – Norway

Coffin – Yuanqing Cai, Nathan Crabot, Houzhi Huang, Mikolaj Janiw, Mandimby Lebon & Théo Tran Ngoc – 2020 – France

Leaf – Aliona Baranova – 2020 – Czech Republic

Reduction – Réka Anna Szakály – 2021 – Hungary

Busline 35A – Elena Felici – 2021 – Denmark