VAF Best Short

Animerede kortfilm i Danmark, og som på dansk oversættes til tegnefilm, er egentlig ikke noget nyt. Faktisk forsøgte kunstneren og opfinderen Storm P. tilbage i 1906 at lave en lille tegnede film, og dermed tegnede han sig ind blandt animationsfilmens pionerer. Animerede kortfilm er et lækkert format – en særlig fortællestil, der kræver mod, nøjagtighed og skarphed for der er ikke meget tid til at fortælle i.

De animerede kortfilm i programmet er visionære, humoristisk, absurde, triste, tankevækkende. Filmskaberen har frie hænder til at eksperimentere med forskellige teknikker: håndtegnede animation, 3D animation, cut’out, dukkeanimation. VAF Best Short program viser en imponerende mangfoldighed og interessante nye eksempler på animeret kortfilm fra hele verden.

VAF Best Short er film der formår at røre os dybt på meget kort tid. VAF Best Feature modtager alle internationalt producerede animationsfilm af enhver genre. Filmens længde er mindst 25 minutter inklusive credits.

Vinderen modtager 1000 euro

Vinderen af VAF Best Short Film 2021 er: “Horacio” af Caroline Cherrier

Kategoriens Special Mention går til: “Filles Bleues, Peur Blanche” by Marie Jacotey & Lola Halifa-Legrand

Jury

Reka Bucsi

Réka Bucsi

Animationsinstruktør

Réka Bucsi dimitterede fra MOME Budapest i 2013. Hendes afgangsfilm ‘Symphony no. 42 ‘blev shortlistet til Oscar i 2014.

Hendes film blev vist i konkurrencer på forskellige festivaler, herunder Berlinale, Annecy, SXSW og Sundance. Réka’s debutfilm ‘LOVE’ blev nomineret til bedste kortfilm ved European Film Awards. Réka’s film ‘Solar Walk’ vandt Audi Short Film Award på Berlinale 2018, blev nomineret til Annie Awards for bedste kortfilm og er nu en del af The Criterion Collection.

Hun var en af ​​de internationale jurymedlemmer i Berlinale Shorts ved Berlinale 2020. Réka var taler ved Pictoplasma NYC og Berlin, Pratt Institute NYC, FMX Tyskland og gæstelærer på CalArts. Hendes kunder inkluderer Cartoon Network, Adult Swim, Netflix og FX Networks. Réka blev AMPAS-medlem i 2021.

Mette Tange

Mette Tange

Animator og instruktør

Mette Tange er uddannet fra The Animation Workshop, Viborg i 2009. Hun er en prisvindende animator og instruktør. Efter en succesrig international karriere i nogle af verdens førende animationsstudier som SONY PICTURES ANIMATION, ILLUMINATION MAC GUFF, MIKROS IMAGE ANIMATION, vendte hun tilbage til Danmark, hvor hun har fokuseret på at skrive, instruere og udvikle originale Ip’er. I øjeblikket instruerer hun en international animeret spillefilm.

Tobias Gundorff Boesen

Tobias Gundorff Boesen

Animator og filminstruktør

Tobias Gundorff Boesen (f. 1985)

Tobias er en københavnsk filminstruktør, der arbejder inden for animation og live-action.

Efter eksamen fra The Animation Workshop i 2010 studerede Tobias live-actionfilmregi på den alternative danske filmskole Super16 i København.

Siden har han instrueret adskillige prisvindende kortfilm, kunstfilm, musikvideoer, reklamer og tv-serier. Hans arbejde kombinerer stærk visuel historiefortælling, snedig legende og en passion for at fortælle historier om mennesker med stærke indre verdener og vanskelige relationer.

Hans seneste værk er som animationsdirektør for den kommende HBO-serie “Kamikaze” og instruktør for DR1-dokumentar-dramaet “Bomber over Bornholm”.

Nominated films

VAF Best Short Competition – Program 1

Læs mere og bestil billetter her

Matilda and the spare head – Ignas Meilūnas – 2020 – Lithuania

Souvenir Souvenir – Bastien Dubois – 2021 – France

Horacio – Caroline Cherrier – 2020 – France

Parked – Yoon Hei Cho – 2021 – USA

Wet and soppy – Cliona Noonan – 2020 – Ireland

All those sensations in my belly – Marko Djeska – 2020 – Croatia

Hangman at home – Uri & Michelle Kranot – 2021 – Denmark

VAF Best Short Competition – Program 2

Læs mere og bestil billetter her

Ellens ark – Lowe Haak – 2021 – Denmark

Filles Bleues, Peur Blanche – Marie Jacotey & Lola Halifa-Legrand – 2021 – France

I’ll be your kettle – Tobias Rud – 2021 – Denmark

Heart of Gold – Simon Filliot – 2020 – France

MOM – Kajika Aki Ferrazzini – 2021 – France

L’amour en plan – Claire Sichez – 2021 – France

It’s All the Salt’s Fault – María Cristina Pérez – 2020 – Colombia

MITCH-MATCH series #9 – Géza M. M. Tóth – 2020 – Hungary