VAF Info

Viborg Animation Festival er Danmarks største animationsfestival!

VAF mener at animationskunstnere og animationshåndværket skal dyrkes, fejres og formidles. Det gøres gennem de fire festival-tracks; FILM, ANIMOK, CULTURE og INDUSTRY. Her tilbydes animationsrelaterede filmprogrammer, kulturelle events og faglige konferencer for både den brede befolkning, animationsbranchen og aftagere af animationsprodukter.

VAF skal rykke grænserne for animation og udfordre publikums og branchens opfattelsen af, hvad animation er – og kan. Det sker med festivalen som et udstillingsvindue for animationsmediets mange muligheder. Festivalen er fyldt med attraktive animationsoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet, og præsentere dansk og international filmkultur til Viborgs borgere, samt animationsinteresserede fra hele landet.

VAF søger konstant at understøtte samarbejdsmuligheder og potentialer i animationsbranchen på tværs af landegrænser. Der arbejdes for at udvikle kapacitet og kompetencer i branchen, samt synliggøre animationens potentialer for aftagere af branchens produkter. Her er der særligt fokus på events der understøtter, fremdyrker og promoverer den danske talentmasse

VAF er All things Animated!