Expanded Animation

Expanded Animation er et kunstnerisk udviklingsområde hos The Animation Workshop, som søger at udforske fremspirende strukturer for skabelsen og udbredelsen af kunst og samtidig skaber netværk relateret til området. I samarbejde med en omfattende række af internationale kunstnere og teknikere er Expanded Animation et rum for både etablerede kunstnere og kunstnere på vej op, hvor partnerskaber for fremtidens produktioner dannes.
De tre moduler i Expanded Animation: LAB, STAGE og SYMPOSIUM aktiverer forskellige kunstnere, teknikere og publikummer i fælles søgen efter en stadig større forståelse af mulighederne, som skabes af moderne teknologi og dens betydning for den visuelle kunst.

Stage

STAGE er en udstilling af en international kunstner på højt niveau, som producerer moderne, kunstneriske oplevelser i teknologiens og kulturens krydspunkt.

I 2020 samarbejder Expanded Animation STAGE med den tyske digitale kunstner Oliver Latta, som vil præsentere en samling af sine provokerende og ukonventionelle digitale oplevelser.

Oliver Latta er art director og 3D-kunstner og følges af mere end 840.000 mennesker på Instagram, hvor han er kendt som Extraweg. Hans værker er inspireret af dagligdagssituationer, men ved at lege med menneskekroppe og dele af menneskekroppe og animere dem på ukonventionelle måder i usædvanlige situationer, tvinger han publikum til at tænke. Oliver Latta mener, at menneskekroppe er noget, alle kan relatere til, men hans repræsentationer af dem er ofte foruroligende og afføder en bred vifte af følelser.

Lab

ExpaLab, Viborg Animation Festival, 2018

LAB udgør et udstillingsrum for en omfattende række af projekter, der er opstået i årets løb i samarbejde med The Animation Workshop.

Expanded Animation LAB 2020 inkluderer Jens Settergren, en dansk visuel kunstner som beskæftiger sig med vor tids mytologier, længsler og visuel kultur. Hans arbejde reflekterer hvordan disse emner kommer til udtryk gennem billeder, objekter og sprog. Jens vil præsentere sin audiovisuelle installation The GPS Will Take Me Home, et anmelderrost værk, som berører kunstig intelligens, simuleret liv og fugles instinktive evne til at finde vej over lange afstande. 

Desuden præsenterer LAB 2020 værker af Kim Laybourn, Sophie Hjerl og David Tobias Bonde Jensen; danske kunstnere som arbejder inden for en bred vifte af medier lige fra installation og skulptur til lyd, animation, VR og video.

Symposium

SYMPOSIUM er stedet, hvor kunstnere og andre aktører fra STAGE og LAB mødes med medlemmer af The Animation Workshops udvidede netværk. Her vil de offentligt diskutere den vigtige rolle, som teknologi og nye medier kan spille i at aktivere en ny generation af kunstneriske stemmer. 

SYMPOSIUM er åbent for offentligheden og alle interesserede opfordres til at deltage.