This is a repeating event- Event 1 / 7

Shirin Neshat

25sep11:0017:0011:00 - 17:00(GMT+02:00) TrackCultureShirin NeshatOplev den europæiske premiere på The Fury af den anerkendte iranske kunstner Shirin Neshat - en udstilling, der består af en to-kanals videoinstallation og en aldrig før set 360-video i VR! 0 Add to favorites

Event Details

The Fury

Oplev den europæiske premiere på The Fury af den anerkendte iranske kunstner Shirin Neshat – en udstilling, der består af en to-kanals videoinstallation og en aldrig før set 360-video i VR!

Den internationale videokunstner Shirin Neshat tilhører to kulturer: den iranske, som hun forlod som meget ung, og den amerikanske, der har dannet den fysiske ramme om hendes liv. Hendes nye værk, The Fury, består af et Virtual Reality-værk, der er produceret for Viborg Kunsthal i samarbejde med Khora Contemporary og The Animation Workshop. Værket præsenteres som en del af Viborg Animation Festival 2023. Derudover rummer udstillingen også to nye videoinstallationer af Shirin Neshat.

The Fury er en kaotisk og fantastisk blanding af filmisk realtid, flashbacks og drømmesyn, hvor Neshat bruger musik og dans til at bearbejde og formidle hovedpersonens traume.

Værket skildrer en iransk kvinde, der som besat danser en erotisk dans til smuk persisk musik i privatlivets fred i sin lille lejlighed og videre ud på gaderne i New York. Jo mere hun danser, jo mere falder hun i trance, som om der ikke er noget mellem hendes krop og musikken.

Værket udforsker, hvordan VR kan udvide og forstærke det karakteristiske eksotiske, betagende, og samtidig helt uafrysteligt billedsprog, der er kendetegnende for Neshats værker. Flere af Neshats filmiske værker indeholder et ønske om at inddrage beskueren både fysisk og emotionelt, og det nye VR-værk vil yderligere kunne bidrage til dette.

For øvrige åbningstider se https://viborgkunsthal.viborg.dk/besoeg/aabningstider-og-entre/

Læs mere om kunstneren

Time

(Monday) 11:00 - 17:00(GMT+02:00)

Partners

Udstillingen er støttet af:

Statens Kunstfond
Augustinus Fonden
Det Obelske Familiefond
Viborg Kommune

Go to Top