This is a repeating event

Tegn Håb - Grønne Sammen

25sep17:0021:0017:00 - 21:00(GMT+02:00) TrackKidsTegn Håb - Grønne SammenProjektioner og animationer af børnetegninger fra hele verden 0 Add to favorites

Event Details

Viborg UNESCO Creative City inviterer hele Danmark og resten af verden til at tegne med i en årligt tilbagevendende tegnekampagne!

At tegne er helt grundlæggende for mennesker, uanset baggrund og oprindelse. Vor arts tidligste spor er tegninger i underjordiske huler, og vi tegner stort set alle, før vi taler.
I Viborg har vi en særlig og mangeårig styrkeposition i tegning, animation, børnekultur og kreativitet. Vi (aner)kender værdien af at børn, unge og voksne tegner. Desværre holder de fleste danske børn op med at tegne fra tredje klasse og frem. Det er et problem, da vi mister kreativitet. Det vil vi gerne være med til at ændre på.

Viborg UNESCO Creative City har derfor de sidste to år med TegnHåb inviteret børn og unge fra hele verden til at tegne med i en global tegnekampagne omkring hhv. corona og tillid. Ambitionen er at styrke forståelsen for den værdi og betydning, som tegning har for børn og unges kreativitet og udvikling. For vi skal bevare tegnelysten.

I samme periode har Viborg Kommune lavet Grønne Sammen – fælles om en bæredygtig fremtid – med fokus på grøn omstilling og bæredygtighed. I årets udgave kobler vi de to initiativer, så Danmark og resten af verden inviteres til at tegne med i TegnHåb Grønne Sammen 2023 ud fra 20 tegneudfordringer.

I år er der indkommet ca. 1200 tegninger fra 15 lande fordelt over fem kontinenter, så også I år har kampagnen været global. Animatorer i Viborg, Columbia og Georgien arbejder lige nu på at lave en række animationsfilm baseret på tegningerne. Bl.a. produceres to animationsfilm ved hhv. Multara Al-Ameri, der er uddannet fra The Animation Workshop, og en colombiansk animator baseret på tegninger fra et 7. klasse-hold i billedkunst fra Vestre Skole i Viborg og et tilsvarende hold fra skole i Cali i Columbia. Tegninger og animationer vises og projekteres under VAF i Musikskolens store vinduer og senere på året i Cali Columbia, York England og i Tbilisi Georgien.

Faktaboks

Viborgs tro på tegningens kraft og ideen om en national tegnekampagne fik et betydeligt lokalt, nationalt og internationalt boost med Tegnhåb-kampagnen i 2021 og efterfølgende i 2022. Flere tusinde børn fra 33 lande verden over tegnede med i 2021, da Viborg var værtsby for Danmarks Indsamling, der satte fokus på og samlede ind til børn, der er ramt af coronakrisen. TegnHåb-kampagnen har efterfølgende vundet en række internationale kommunikationspriser i USA og Europa og været udstillet på Statens Museum for Kunst i København, i England og i Kina.
Aktører bag kampagnen:

• Viborg Kommune/KLC
• The Animation Workshop – VIA University College
• Viborg Visuals
• Kulturskolen Viborg
• Visuel HF

Udstilles i vinduerne ved Kulturskolens foyer i Gravene, 8800 Viborg

Time

(Monday) 17:00 - 21:00(GMT+02:00)

Partners

Go to Top