Om Niki

Niki Lindroth von Bahr er en kunstner og filmskaber, hvor hendes hovedfokus er stop motion animation. I løbet af de sidste 10 år, har Niki lavet fire film: Tord and Tord, Bath House, The Burden and Something to Remember. Hendes seneste projekt var en del af den animerede antologi ’The House’ for Netflix, som kom ud i 2022.

Niki’s film er blevet vist og prisgivet på festivaler hele verden rundt, heriblandt; Cannes, Berlinale, Toronto and Sundance. ’The Burden’ som udkom i 2017, har modtaget 82 priser, herunder en Le Cristal for bedste kortfilm i Annecy, Bedste Internationale kortfilm i Toronto, og Guldbaggen for bedste kortfilm i 2018.
I 2019 var hendes navn nævnt i Variety magasin som en af de ”10 animatorer at holde øje med” og nomineret for Sveriges største avis Dagens Nyheter’s kultur pris. Niki er medlem af Oscarakademiet og en del af kortfilms juryen for Guldbaggegalan.

Ved siden af Niki’s film produktioner, laver hun skulpturer og kostume design og har arbejdet med kunstnere såsom; Fever Ray og David Bowie. Hun har undervist i animation og modellering på skoler som; CalArts i Los Angeles og Tokyo Universitet af kunst, film og nye medier.
I de seneste år, har Niki haft flere solo udstillinger. Hendes udstilling; “Something to remember” på Färgfabriken I Stockholm 2019, blev galleriets mest besøgende nogensinde.

VAF Artist Program

VAF Artist Short Film Program

VAF Artist Exhibition

Udforsk miniature sættet og karaktererne lavet af den anerkendte internationale stop – motion filmskaber og kunstner Niki Lindroth Von Bahr.
Udstillingen finder sted i Tinghallen’s foyer i hele festival ugen.

Læs mere her

VAF Session: Talk med Niki Lindroth Von Bahr

Mød vores internationale anerkendte, svenske filmskaber og VAF kunstner Niki Lindroth von Bahr til en samtale med filmskaberen Philip Piaget. Lige efter visningen af Niki’s kortfilms program i Fotorama (d. 27/9) vil publikum have muligheden for, at møde kunstneren og høre om hendes karriere i stop-motion animation. Interviewet vil blive afholdt hos det hyggelige lokale bryggeri ‘Ølluminati’.

Læs mere her

Anomalisa

Niki Lindroth von Bahr har valgt hendes yndlings animationsfilm, og vil gerne dele den med dig.

Michael Stone, mand, far og en respekteret forfatter af ’Hvordan kan jeg hjælpe dig med at hjælpe dem?’ er en mand, der er forkrøblet af sin hverdagslighed. På en forretningsrejse til Cincinnati, er han hyret til at holde et foredrag for fagfolk i kundeservice, Michael tjekker ind på Fregoli Hotel og møder Lisa Hesselman, en socialt akavet salgskvinde fra Akron, som måske eller måske ikke er hans store kærlighed.

Læs mere her

VAF Artist Skattejagt

I år fra uge 39 til og med 42, holder Viborg Animation Festival en skattejagt, som hele familien kan være med på. Rundt i Viborg centrum kan I finde billeder af dyre-mennesker, der er på besøg fra deres stop-motion verden lavet af dette års VAF-kunstner Niki Lindroth von Bahr.

Læs mere her