Prisarkivet

Vindere & Nominerede

Best Short

Animerede kortfilm i Danmark har en lang og rig tradition, der går helt tilbage til 1906, hvor kunstneren Storm P. først eksperimenterede med formatet. De bedste animerede kortfilm kondenserer komplekse ideer og følelser til korte, tilfredsstillende udbrud af fortælling.

Filmene i dette program er visionære, humoristiske, absurde, sørgelige og tankevækkende. Filminstruktørerne eksperimenterer frit med animationsmetoder: håndtegnet animation, 3D-animation, klippeud, dukkeanimation.

Disse films formål er at berøre os dybt på meget kort tid. Kategorien er åben for alle internationalt producerede animerede film af enhver genre. Længden på filmen er mindst 25 minutter inklusive credits.

Vinderen vil modtager 1000 euro.

Laurels af VAF Best Short 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Best Feature

Snehvide, skabt af Disney i 1937, var den første animerede spillefilm, der brugte håndtegnet animation til at skabe en fortælling, der fortryllede børn over hele verden. Dette skabte en præcedens, hvor animerede spillefilm primært var rettet mod børn, herunder dem udgivet af andre store amerikanske animationsstudier som Pixar, Dreamworks og Warner Brothers. I 1964 blev spillefilmen Fritz the Cat den første animerede spillefilm rettet mod et voksent publikum. Siden da er omfanget af animerede spillefilm steget støt og har udnyttet kunstformens uendelige potentiale for at adressere nye temaer, anvende nye teknikker og tiltrække nye målgrupper.

VAF Best Feature modtager alle internationalt producerede animerede film af enhver genre. Længden på filmen er mindst 40 minutter inklusive credits.

Vinderen vil modtage 1500 euro.

Laurels af VAF Best Feature 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Best Experimental

Det er et felt defineret af filmskabere, der er eventyrlystne nok til at vende klassiske genrer og konventioner for filmskabelse på hovedet. Der nyder det absurde, det abstrakte, det trippede og det helt uventede. Men som også er i konstant dialog med deres kunstform, dens æstetik, teknik, medie og fortælling, ikke nødvendigvis i den klassiske kronologiske forstand, men ved at udfordre grænserne for visuel, sensorisk udtryk.

VAF Best Experimental afslører det uendelige potentiale i animeret film.

I VAF Best Experimental-programmet har filmskaberen frie hænder til at eksperimentere med forskellige teknikker: håndtegnet animation, 3D-animation, klippeud, dukkeanimation. VAF Best Experimental modtager film fra hele verden. Længden af filmen må maksimalt være 15 minutter inklusive credits.

Vinderen vil modtage 750 euro.

Laurels af VAF Best Experimental 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Diversity Film Award

De nominerede udvælges fra den komplette liste over film i andre konkurrencer på grund af deres evne til kunstnerisk at reflektere over og svare på diverse livserfaringer og spørgsmål relateret til repræsentation.

Laurels af VAF Best Diversity Film 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Open Workshop Danish Talent

Open Workshop er en af Danmarks fire filmworkshops, der arbejder sammen under Filmtalent, med støtte fra Det Danske Filminstitut. Open Workshop fokuserer på talentudvikling inden for animationsfilm og spil, og fungerer som et kunstnerophold, hvor både nye og mere erfarne talenter, spirende kunstnere og unge fagfolk kan opholde sig en tid for at arbejde på deres personlige projekter – samtidig med at de har adgang til dygtige nationale og internationale konsulenter fra animationsbranchen.

Laurels af VAF Open Workshop Danish Talent 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

ANIDOX VR Award

Hvor animation møder dokumentarfilmskabelse og digital innovation. Oplev topmoderne teknologi i tjeneste for fremragende fortælling og håndværk udvalgt af førende brancheprofessionelle!

Laurels af VAF Anidox:VR Award 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Best Graduation

Filmene viser et bredt udvalg af stilarter og teknikker, når unge filmskabere deler deres ideer og visioner i animerede kortfilm designet til at annoncere ankomsten af spændende nye talenter, der er klar til at ryste animationsverdenen.

VAF Best Graduation Film modtager film fra kunst- og animationskoler over hele verden. Blandet medier, herunder live-action, accepteres. Længden af filmen må maksimalt være 15 minutter inklusive credits.

Vinderen vil modtage 700 euro.

Prisen er sponsoreret af BoligViborg.

Laurels af VAF Best Graduation 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

VAF Youth

De lærer at evaluere animerede film som medlemmer af en jury; hvilke kriterier de skal bedømme filmene ud fra, hvordan de analyserer filmene? Hvordan taler de om dem?

De vil se et specielt udvalgt kortfilmprogram med danske og udenlandske kortfilm, diskutere nomineredes fortjenester og derefter vælge en vinder.

Laurels af VAF Youth Jury 2024 - på en farverig regnbue baggrund.

Sponsors and Partners

We thank all our partners and sponsors for making VAF an absolutely fantastic experience.